welkom
kozijnen, ramen en deuren
inbraakwering
kwaliteit
garanties
productieproces
klanten/projecten
contact

Productieproces

Op deze pagina willen we u een beeld geven van hoe een productieproces verloopt.


Het bewerken van het hout dat we gebruiken voor een opdracht begint met het afkorten en vierzijdig schaven ervan. Dit gebeurt met computer-gestuurde apparatuur.Met behulp van deze geavanceerde houtbewerkingsmachines bereiken we gegarandeerd een optimaal resultaat.Het op maat gezaagde en geschaafde hout krijgt vervolgens een code. Deze code wordt gedurende het hele productieproces gebruikt.


Het hout, voorzien van de code, gaat nu naar de productiestraat.De beide kopse verbindingen en de langsprofileringen worden automatisch volgens specificaties gemaakt.


Dan volgen de laatste bewerkingen op de CNC-freesmachine. De scharniersparingen, sluitkommen, schroefgaatjes en alle soorten sluitingen worden hier ingefreesd. Dit gebeurt met de hoogste nauw-keurigheid, zodat het hang- en sluitwerk straks goed functioneert.


Alle losse onderdelen komen samen bij het zogenaamde opsluiten. De kozijnen, ramen en deuren worden onder de vereiste druk met hoog-waardige lijmen in elkaar gezet. De ramen en deuren worden pas-gemaakt en omgefreesd, waarna de producten klaar zijn om gespoten te worden.De producten worden in de spuiterij voorzien van een tweelagen verfsysteem met een laagdikte die voldoet aan de eis concept I of concept II. Hiervoor gebruiken we een hoogwaardige, watergedragen verfsoort. Wij hebben al 10 jaar ervaring met dit type verf.

Na de juiste doordroging kunnen de producten afgemonteerd worden.


In de afmontage brengen wij al het hang- en sluitwerk op de kozijnen aan. De ramen en deuren worden in het kozijn gehangen. Daarna voeren we de eindcontrole uit. De kozijnen worden vervolgens gemerkt en kunnen de opslag in, of kunnen op transport.

Wij hebben zelf een grote opslag-ruimte, waardoor de kozijnen bij vertragingen in de bouw bij ons kunnen blijven staan.

Levering van kozijnen op laadplateau’s, welke op de bouw gezet worden, waardoor er geen opslagvoorzieningen te hoeven worden gecreëerd.